NAMN ÖLTYP             JÄST NR. BRYGGARE MEDHJÄLP BRYGD NR.
Nifelheim Stout Foreign Stout Irish Ale 1084 RONNY Mathias 77
BRYGGDATUM 05-10-25
SLUTLIG VOLYM 48,0
VERKN.GRAD 75%
Extraktgivare Färg EBC Kg Malt Procent
Pilsnermalt 3,5 11         89   
Mörk Karamellmalt 92,5 0,5           4   
Svart Färgmalt 1360 0,3           2   
Rostat Korn 450 0,5           4   
  12,3  
Humlesort Typ Alfa% Min Gram BU
Fuggle Bitter 5,7 60 118            35,0   
Cascade Smak 5 30 35              4,6   
BU            39,6   
BRYGG-
BESKRIVNING Liter vatten Liter Liter vatten
INMÄSKNING 52 grader MIN MÄSKLITER kvar i malten Lakvatten  före kok
PROT. RAST.   10 33,2 10,3 38,2 61,1
SOCK. RAST1 67 grader 60 JÄSNING Start Anm. SLUTLITER
SOCK. RAST3 72 grader 10 Primärjäsn. 2005-10-25 17 grader 50,7
UTMÄSKAT 78 grader   Sekundärjäsn. 2005-11-02 17 grader
  KOKTID 60 Upptappning 2005-11-15  
Lagring 2005-11-15 6 grader
20 dagar